Judiska Centret i Lund (JCL) är en ideell förening som har till ändamål

  • att främja intresset för judisk kultur, religion och historia
  • att sprida kunskap om judendom och judisk kultur

  • att främja mötet mellan det judiska och svenska kulturarvet

  • att motverka varje form av rasism, diskriminering och antisemitism

  • att verka för demokrati och en positiv samexistens mellan olika kulturer

JCL är en lundaförening med rötter långt bak i tiden, som vänder sig till alla som är intresserade av judisk kultur, religion och historia. På webbplatsens program presenterar vi fortlöpande föreningens aktiviteter.

  • Föreningen har ingen permanent plats men växlar på olika platser i Lund.
  • Föreningens medlemmar är både judar och icke-judar, religiösa och icke-religiösa. De har sina rötter utöver Sverige och Israel i t.ex. Polen, Turkiet, Tyskland, USA, Brasilien och många andra länder. 

Är du intresserad av vår verksamhet och ansluter dig till föreningens ändamål, välkomnar vi dig som medlem i vår förening - hör av dig via vårt  kontaktformulär .

Medlemsavgift

För närvarande (år 2020) eller medlemsavgift:
400 kr - ordinarie avgift
200 kr - studenter

Den som inte har råd att betala ordinarie avgift kontaktar kassören (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) för nedsättning. Nedsättning kan beviljas till minst 50 kr.

Barn upp till 18 år vars föräldrar är medlemmar i JCL, betalar ingen medlemsavgift.

Medlemsavgiften för innevarande år (2020) betalar du enklast till JCL: s plusgirokonto 150 98 74-2. Det går också att swisha avgiften till 123 381 9679.

Glöm inte att ange ditt namn och att betalningen avser "medlemskap 2020". Meddela oss gärna din e-postadress eller postadress via kontaktformuläret.

Även deltagaravgifter och frivilliga bidrag kan swishas till 123 381 9679. Märk din betalning gärna med "Evenemangets namn" och "Avgift + ditt namn" eller "Bidrag (+ ditt namn om du önskar)".

 

   Här är våra stadgar:

    JCL: s Stadgar