Judiska Centret i Lund (JCL) är en ideell och oberoende förening som har till ändamål

  •  att främja intresset för judisk kultur, religion och historia
  • att sprida kunskap om judendom och judisk kultur

  • att främja mötet mellan det judiska och svenska kulturarvet

  • att motverka varje form av rasism, diskriminering och antisemitism

  • att verka för demokrati och en positiv samexistens mellan olika kulturer

 JCL är en lundaförening som vänder sig till alla som är intresserade av judisk kultur, religion och historia. På webbplatsens programsida presenterar vi fortlöpande föreningens aktiviteter.

Är du intresserad av vår verksamhet och ansluter dig till föreningens ändamål, välkomnar vi dig som medlem i vår förening - hör av dig via vår kontaktformulär.

Medlemsavgift

För närvarande (år 2020) är medlemsavgiften:
400 kr - ordinarie avgift
200 kr - studenter

Den som inte har råd att betala ordinarie avgift kontaktar kassören (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) för nedsättning. Nedsättning kan beviljas till minst 50 kr.

Barn upp till 18 år vars föräldrar är medlemmar i JCL, betalar ingen medlemsavgift.

Medlemsavgiften för innevarande år (2020) betalar du enklast till JCL:s plusgirokonto 150 98 74-2. Det går också att swisha avgiften till 123 381 9679.

Glöm inte att ange ditt namn och att betalningen avser "medlemskap 2020". Meddela oss gärna din e-postadress eller postadress via kontaktformuläret.

Även deltagaravgifter och frivilliga bidrag kan swishas till 123 381 9679. Märk din betalning gärna med "Evenemangets namn" och  "Avgift + ditt namn" eller "Bidrag (+ ditt namn om du så önskar)".

Du är hjärtligt välkommen att vara med!

JCL:s Stadgar