25 augusti

kl 14-17

Kick-off

Lund

Den nya säsongen ska sparkas igång med en kick off där JCL står för alkoholfria drycker. Du som vill delta anmäl dig nu till info@jcl.se så får du meddelande om var vi ses! Ta gärna med något vegetariskt som ditt bidrag till knytiset.

Anmäl dig via info@jcl.se6 september

Kl 10-16

JCL goes Hälsningsgille

Lund

JCL deltar med ett litet gäng i Lunds universitets Hälsningsgille då nya studenter välkomnas och görs uppmärksamma på att vi finns. Du kommer att hitta vårt bord någonstans i AF-borgen.21 september

Kl 18

JCL på Kulturnatten

Lund

Nöden, kl 18.00-19.30: Rundvandring i Nöden

Alla är välkomna till denna rundvandring i Nöden som JCL samarrangerar med Richter’s. Anmäl dig redan nu till info@jcl.se så vi vet vem som kommer. Du är välkommen även utan föranmälan så tar gärna med släkt och vänner. Deltagandet är som vanligt gratis, men vi tar tacksamt emot en liten gåva till centrets verksamhet. Rundvandringen börjar strax utanför Vårfruskolan på Råbygatan i Nöden.

Domkyrkoforums innergård, kl 20.00-20.30: Havdalaceremoni

Domkyrkoforums innergård tillhör det gamla huset där Arken befinner sig idag och som på 1940-talet härbärgerade den danska judiska skolan där nuvarande Köpenhamnsrabbinen Jair Melchiors farfars far, Marcus Melchior, höll söndagsskola för de danska judiska barnen som lyckades fly till Sverige och Lund 1943. Med vår korta havdalaceremoni vill vi dels traditionsenligt skilja shabbaten från vardagen, men även anknyta till denna del av Lunds historia och koppla Lunds aktuella judiska liv ihop med dåtiden och visningen av Anna Nachmans film om Nöden på Kino strax därefter.

I anslutningen  kl 20.30, visas Anna Nachmans film Nöden - en shtetl i Lund på biografen Kino  (ett evenemang av Kino)

För mer information kontakta Kino: https://kino.nu/nodenen-shtetl-i-lund

Ingen föranmälan27 september

kl 18

Kabbalat Shabbat

Lund

Även denna Kabbalat Shabbat äger rum i vanlig tur och ordning i lokaler vi hyr i Lund. Anmäl dig senast torsdagen den 25september så meddelar vi platsen för evenemanget. Detta evenemang är ett köttfritt knytis så du blir ombedd av organisatörerna att bidra till buffén efter din anmälan. Kabbalat Shabbat leds av Leah Frey-Rabine.

För medlemmar är deltagandet gratis. Icke-medlemmar ombeds betala en avgift på 100 kr per familj i förväg. Donationer tas tacksamt emot.

Baruch haba!

Anmäl dig till info@jcl.se29 september - 2 oktober

Kl 18

Rosh haShana

Lund

 

Anmälan till info@jcl.se. Deltagaravgiften (för alla chagim) är 400 kr för medlemmar, 600 kr för icke medlemmar. Vill man bara delta i gudstjänsterna på antingen Rosh haShana eller Jom Kippur betalar man 300 resp 500 kr per vuxen. Barn deltar gratis.

Avgiften erläggs enklast till JCL:s plusgirokonto 150 98 74-2. Glöm inte att ange: namn, adress och att betalningen avser "Chagim 2019". Men eftersom vi inte vill att någon av finansiella skäl inte kan delta, ber vi dig som har svårt att betala hela beloppet kontakta oss och meddela hur mycket just du kan bidra med till årets Chagim. Du som har möjlighet är välkommen att bidra med ett större belopp, vilket vi tackar för redan på förhand. Du kommer om du så önskar omnämnas som sponsor för evenemangen.

 

Anmäl dig omgående till info@jcl.se4 oktober

Kl 18

Kabbalat Shabbat mellan åren

Lund

Traditionsenligt håller vi en Kabbalat Shabbat under det judiska årets första Shabbat under ledning av Leah Frey-Rabine.

Anmäl dig gärna redan nu till info@jcl.se så får du närmare information kring evenemanget.

Anmäl dig till info@jcl.se så får du närmare information kring evenemanget.