10 december

Kl 19

Carlebach in Lund

Lund

Carlebach in Lund. Shlomo Carlebach's 25th Yahrzteit: An evening of song and inspiration with Rabbi Moshe David HaCohen. A session in English.

Berlinfödde Shlomo Carlebach (1925-1994) var brorson till Hamburgsrabbinen Joseph Zvi Carlebach (1883-1942) som evakuerade inventarierna av sin synagoga i staden till Stockholm där den under många år använts på Adat Jeshurun. Joseph Zvi Carlebach mördades av nazisterna i Lettland. Brorsonen Shlomo blev även han rabbin och musiker och skapade en helt ny värld i sina gudstjänster. Malmörabbinen Moshe David HaCohen berättar om honom med anledning av 25-årsdagen av Carlebachs död. Tillsammans kommer vi också sjunga några av hans melodier.

Session in English Sign up via info@jcl.se15 december

Kl 18

Ljuset av Chanukah

Lund

Roger kommer att hålla en shiur om Chanukah där han berättar över latkes och sufganiot om festen, dess traditioner och betydelse.

Anmäl dig till info@jcl.se22 december

Kl 10-12

Stadsvandring i Nöden i Chanukas tecken

Lund

Stadsvandring i judarnas fotspår i Nöden. Tema denna gång: Chanuka.

I samarbete med Richter's genomför JCL stadsvandring i judarnas fotspår i Nöden. 

Anmäl dig så får du veta platsen där vi träffas.

Anmäl dig redan nu till info@jcl.se28 december

kl 18

Chanukah på torget

Lund

Följ med på Chanukah på torget i Lund. Tänd det sjunde ljuset med oss i Lund! I anslutning till detta blir det samkväm med sufganiot och latkes på en lokal vi hyr mitt på staden. För mer info kontakta oss via info@jcl.se eller via kontaktformuläret

Anmäl dig redan nu till efterföljande samkväm via info@jcl.se senast den 15 december9 januari

JCL fyller år!

Lund

Judiska centret fyller 14 i år. Det är anledning för oss att bjuda in dig som är medlem i JCL eller intresserad av JCL:s arbete att komma till ett Visionscafé där vi bolla idéer och brainstorma om vad vill JCL ska stå för i framtiden. Kom och fira en vital tonåring med snart 160 år lång historia med oss.

JCL bjuder på en enkel, men utsökt läcker brunch.

Anmäl dig reda nu till info@jcl.se 26 januari

Årsmöte

Lund

Årsmöte 2020. Kallelse skickas ut till medlemmar.

Endast centrets medlemmar, anmälan till arsmote@jcl.se