23 maj

Kl 18

Lag baOmer Barbecue

Klostergården

Lag baOmer, den 33:e dagen av Omerräkningen mellan Pessach och Shavuot - en dag av glädje firas av gamla och unga gemensamt i Lund med en grillfest mitt i stan. Vi ses på en omtyckt plats mitt i Lund för att grilla kosher (och kosher-style) korv. Därutöver är det knytkalas utan mjölk så du är välkommen att ta med en icke-mjölkig sallad, bröd, grönsaker eller frukt. Anmäl dig till info@jcl.se så får du reda på detaljerna.

Evenemanget är ett kostnadsfritt knytkalas, men vi tar tacksamt emot små gåvor till Judiska centret i Lund.

Anmäl dig till info@jcl.se7 juni

Kl 16-18

Stadsvandring i Nöden

Nöden

Alla är välkomna till en rundvandring i Nöden i Shavuots tecken som JCL samarrangerar med Richter’s. Anmäl dig redan nu till info@jcl.se så vi vet vem som kommer. Du är välkommen även utan föranmälan så tar gärna med släkt och vänner. Deltagandet är som vanligt gratis, men vi tar tacksamt emot en liten gåva till centrets verksamhet. Frivilliga bidrag kan swishas till 123 381 9679. Märk din betalning gärna med "Nöden Bidrag"

Start: Råbygatan i hörnet med Skolgatan (utanför Vårfruskolan)8-10 juni

Shavuot

Shavuot, Veckofesten, som enligt traditionen börjar 50 dagar, dvs 7 veckor, efter den andra Pessachsedern, påminner om att det judiska folket har från Gud erhållit Torahn på berget Sinai. Det brukar firas med mjölkiga måltider som symboliserar förnyelse. Dessutom är man uppe långt in i nätterna eller även hela nätterna och studerar Torah eller andra religiösa texter.

Firandet börjar i år den 8 juni sent på kvällen efter Shabbat och pågår till solnedgången den 10 juni.


!שלום עליכם

Välkommen till Judiska centret i Lund